Wednesday, June 8, 2011

Jalan-Jalan Cameron Highland : Day 1 [4 june 2011]

Alhamdulillah.. last wekend sempat juga bawa family jalan-jalan ke Cameron Highland. acara jalan2 sambil celebrate anniversary ke 6.. hehehe.. dah 6 tahun rupanya.. cepat masa berlalu.. laluan yang dipilih adalah melalui simpang pulai.. tidak memilih laluan tapah sebab dah serik jalannya pusing2.. muntah kang budak2 nih..

Selamat datang ke Cameron Highland, Pahang Darul Makmur


Destinasi Pertama, Green View Garden yang terletak di Blue valley

melihat kebun tomato hidroponic

Kebun salad hidroponic

Kebun bunga

lepas tu terus ke Brinchang untuk cari penginapan terlebih dahulu.. sbb tak buat sebarang tempahan awal.. program last minute.. hehehe.. gamble aje..

lepas pusing2 dan menanya.. bolehlah tahan.. harga 2++.. aduss.. at last jumpa yang nie.. Hotel lido.. bdget hotel.. harga biasa dlm 50.. tapi mungkin peak time.. jadi 3 kali ganda.. rm150.. sebat ajelah..

masa dah tengahhari, jadi cari makanan dulu dan rest sebelum sambung berjalan.. setelah penat harungi kesesakan jalanraya di Cameron Highland.. 

bukan nak berehat.. diorang beraksi pulak..

lokasi seterusnya.. Big red strawbery farm.. betul2 dekat town brinchang..

kitorang decide jalan kaki je.. sbb dekat dan jalan tengah jem..

kolam ikan koi di situ

camin yang geram tengok ikan koi..

 
tanaman salad hidroponic..

butterhead lettuce hidroponic

Strawberi hidroponic
 
dah penat berjalan.. pekena strawbery sundae & strawbery float
memang sedap..

dan tak lupa.. Strawbery lee..

perjalanan balik dari big red strawbery farm.. banyak kedai2 sepanjang jalan.. macam2 ada


dan destinasi terakhir hari pertama.. Pasar Malanm brinchang.. cari menu untuk makan malam..

-End of Day 1-

P/S:
SELAMAT ULANGTAHUN PERKAHWINAN KE-6!
LOVE U ALL!!

2 comments:

ketikketok said...

Jom cuti-cuti unik Terapi Spa & Keluarga Mini Agro-Forestry Aromatherapy Village Cameron Highlands.

Bangchik and Kakdah said...

Berjalan-jalan ni, anak-anak cukup suka, langsung tak reti letih!!...