Wednesday, June 29, 2011

Aquaponics : Tambahan Para Kacang Botol

Pokok kacang botol makin galak membesar dan memanjat. para yang ada sudah tidak mencukupi. tambahan para perlu dibuat. Pada hujung minggu lepas kerja-kerja tambahan tersebut berjaya disiapkan.

pandangan pokok kacang botol yang makin galak






P/S :
BILA LA AGAKNYA PUTIK BUNGA NAK KELUAR?

Go Green! Go Organics! Go Aquaponics!

4 comments:

merantau said...

well done bro...

mahfudz mn said...

Pokok kacang aku selalu kene serang ulat yang aku describe dalam post2 aku tu. Sekarang ni nak test Biogard natural pest control tengok berkesan tak. Kene belajar menganyam jaring dengan ko la Rashid...hehe

rashid said...

bro zul : tq2..

mahfudz : aku pun kena standy utk any bioguard solution.. skrg nie bena putih mula nak bertapak.. aduss.. pastu daun pulak ada kesan bulatan macam dimakan ulat, tapi ulatnya x ade.. misteri2.. bab jaring tuh ko tarik2 je pastu buat yang silang2.. aku dulu pun belasah aje.. janji jadi.. hehehe

mahfudz mn said...

Serangan ulat misteri tu, dia tinggalkan jalur2 hijau muda kat daun pokok ke? Jalur2 macam mengerekot tu? Ada pekebun fertigasi (supplier jugak kat Puchong) kata itu ulat pelombong daun namanya, dia tak jejas kesihatan pokok. Yang aphid ngan lalat buah ni kene careful sikit ngan pokok kacang.