Thursday, September 11, 2008

family day @ langkawi Part 1 - 28/8/2008

tahun nie.. destinasi Family Day my office, AIA Associates memilih Langkawi. Bumi lagenda Mahsuri.. program bercuti cum honeymoon yang ditaja memang dinanti.. last year @ kuching, sarawak.. this year.. not bad la.. langkawi.. last year masa kat kuching anak sorang.. aina' irdina (aina') .. this year. anak dua.. aina' imanina (iman).. perjalanan yang panjang bermula jam 12malam (27/8/2008) secara berkonvoi siap ber'walkie-talkie' dari KL ke jeti kuala perlis.. tiba kat sana pun dah pukul 6 pagi n terus masuk feri utk 7 pagi.. baby iman masih tido.. kakak dia, aina kena kejut.. walaupun ngantuk.. tapi cukup excited aina' melihat feri n air laut.. nie yg seronok bawak budak2.. perjalanan menaiki feri agak merungsingkan.. bimbang budak2 nie mabuk laut ke.. muntah ke.. tapi.. alhamdulillah.. semuanya berjalan lancar. tiada episod muntah.. dari kuala perlis ke langkawi, aina x tido pun.. lali gitu2 je.. mungkin excited first time naik feri. dah dekat nak sampai.. iman mula bukak mata.. mungkin terkejut dok dalam feri.. bulat bijik mata.. walaupun agak sepet sikit compare ngan kakak dia.... setelah selama 1 jam naik feri, tibalah ke jeti pekan kuah.. pergh!! boleh tahan jugak lamanya.. kalau naik kat kuala kedah.. lagila.. 1 1/2 jam.. Alhamdulillah.. setibanya sampai.. terus pakat bersarapan kat kedai mamak kat jeti kuah.. semua pekena roti canai.. sementara menungu kereta sewa ready.. 4 bijik kereta disewa.. 2 nissan sentra + 2 toyota vios.. mine nissan sentra.. maklumlah.. kat semenanjung pakai kete kecik.. nak jugakmerasa pakai kereta besor! hahaha.. sewa rm100 sehari.. maklumlah musim cuti sekolah.. nie pun member fahmi shamsuddin (spinner).. firts activity for the day.. pakat isi minyak kereta looo.. semua dah takat menyala dah... then terus ke Langkawi Underwater World..wow! sudah berwajah baru rupanya.. dah berubah.. last time visit tahun 2004 masa kat UTM.. Sampai je kat situ aina baru je tido.. penat kot.. kesian dia.. tapi terpaksa kejutkan.. rugi nanti.. terus kejut.. alhamdulillah.. aina terus excited coz cakap nak tengok fish!!.... memang seronok n puas hati masuk underwater world.. especially bersama anak2 yang tengah excited.. since dia baru je kenal binatang melalui buku, tv n cd.. mcm2 ada kat sana.. kalau sape2 yang ada anak kecik.. bolehlah berkunjung ke sana.. hari pertama @ langkawi x banyak aktiviti.. balik dari underwater world, terus pakat bungkus nasi goreng ayam utk makan kat hotel.. balik hotel, rehat + tido.. petang baru g jalan2 kat pekan kuah.. mana lagi kalu bukan Idaman Suri.. shopping barang dapur s.a sudu, pinggang mangkuk etc.. mabuk sudu jadinya.. murah n menarik.. untuk yang dah berkeluarga memang sinilah destinasi wajib.. pada malamnya acara makan malam n terus balik hotel utk berehat.. penat travel x hilang lagi..END OF PART 1

4 comments:

duta said...

perh... dah advance.... hebatnya.... cerianya... sukannya

duta said...

aina dah biasa duk KL, jalan2 KL pun dah biasa... so tak muntah la kan my dear... ayah / papa aina tuh yang sebenarnya kuat muntah, dulu masa nak gi angsana JB pun, bawa 'supik' atas bas... tak biasa naik bus aircond... dulu naik tractor je... hehehhe - peace

a_shade said...

xlah hebat sangat.. baru belajar.. hampeh ko im, mana ada 'supik'.. bukan ko yang bawak.. kalu x silap... nak gi balai cerap pun ko kena bawak 'supik' gok.. gayat.. hehehe.. jangan mare..

jutaonefami said...

wah congrats dah ada blog sendiri..
harap2 kenangan langkawi yang terindah hehehe