Monday, September 15, 2008

my new MPV

Alhamdulillah.. setelah menunggu hampir 3 bulan.. akhirnya berjaya jugak dapat MPV baru bagi menggantikan mini MPV KIA Picanto yang telah berkhidmat hampir 4 tahun.. memandangkan keperluan keluarga akibat pertambahan bilangan ahli keluarga dan juga keperluan 'bisnes'.. mahu tidak mahu.. kenalah tukar jugak.. setelah meneliti beberapa pilihan.. akhirnya Nissan Grand Livina 1.6 (A) menjadi pilihan.. walaubagaimanapun.. untuk memilikinya.. boleh tahan jugak sakit kepalanya.. hutang kereta lama yang masih banyak compare dengan market price utk picanto, interest bank yang makin naik, etc.. untuk dipendekkan cerita.. semuanya dapat diatasi.. dan pada 12hb september 2008, kereta dapat didaftarkan di JPJ.. alhamdulillah.. dapat nombor plate cantek gak.. dah rezeki.. x beli pun.. segala urusan selesai lebih kurang jam 5 petang (selepas selesai tinted n pasang floor matt).. thanks to my lovely wife.. hopefully this will become our anniversary gift! this coming 18th september, our 8th anniversary and also her coming birthday this 5th october.. plus dah dekat nak raya.. kete raye la.. apapun.. mudah2an Allah SWT akan merahmati keselamatan kami sekeluarga dan menjauhi dari segala kecelakaan dan mudharat.. amin.. dikesempatan ini, jutaan terima kasih buat rakan- rakan yang membantu dan memberi sokongan especially geng2 office s.a bro rozan.. tak lupa buat salesman.. bro fendi.. terima kasih atas usaha anda.. mohon maaf atas sebarang kesulitan..jangan lupa uruskan full settlement ASAP.. hehehe!

1 comment:

duta said...

nanti dengan kegigihan aku datang. aku pun suka ni design dia... hahhah...