Sunday, July 31, 2011

Aquaponics Update [31.07.2011]

Sebelum itu, mohon maaf sbb lama benar tak update.. bayak hal2 yang membantutkan hasrat untuk update blog ini.. Rasanya tak ada apa yang boleh nak update.. tanaman masih sama cuma makin membesar ajelah.. hihi.. cuma just snap beberapa pic sambil2 mengemas laman yang dah lama tak terurus..

overview.. kacang botol masih jugak tak keluarkan bunga.. pokok memanjat bagai nak rak.. 

begitu juga dengan pegaga air nie.. sudah menjadi dominan.. mengalahkan pokok kangkung..

daun kesum pula mulai galak.. pasni penuh la kot kat sini..

ikan talapia pula makin membesar.. kini dah berumur 10 bulan.. baki dalam kolam tinggal lebih kurang 20 ekor je lagi.. dah banyak kena sembelih buat BBQ.. terasa nak bela ikan keli pulak lepas ni..

ini pula hasil tuaian ulam sambung nyawa.. pokok besar sgt dah.. lalu operasi cantas dilakukan pagi tadi.. nak buang sayang pulak.. then wife kata nak buat kerabu.. 

itu aje buat kali nie.. 

Go Green! Go Organics! Go Aquaponics!

P/S :
TERASA NAK BESARKAN KEBUN AQUAPONICS..
MACAM KECIK JE SEKARANG.. 

2 comments:

shahrul nizam abdullah said...

kalau letrik terputus... mcm mana

shahrul nizam abdullah said...
This comment has been removed by the author.