Tuesday, June 9, 2009

My Botanic Garden!!

setelah sekian lama berhempas pulas mengerjakan tanah sekankang kera la katakan.. Alhamdulillah.. last wekend siap jugak lah.. penat jugak dok mencangkul tanah yang banyak betul batu karun.. buang top layer untuk letak rumput.. kutip batu kat sekeliling perumahan untuk buat decoration.. save budget la katakan.. pokok2 kebanyakan bawak dari rumah lama n pindah letak kat umah baru mcm serai, daun pandan, ulam raja, lengkuas n pokok bunga nasi kerabu (spesifik nama x tahu.. hehehe) campur ambik kat kampung mcm kunyit, halia n cili.. cili ada 3 jenis.. 1 cili papa (beli kat nursery kat taman), 2 cili mama (beli kat member opis ARH.. katanya dari cemeron) 3 cili tok ma khas dari kampung mengkebang.. tapi masih belum complete lagi.. akan dinaiktaraf dalam masa ke semasa.. Alhamdulillah!! seronok rasanya.. so skrang.. rutin harian.. nak pegi kerja n balik kerja.. acara menyiram ( bukan bersiram).. aina n iman pun suka betul especially bila time pasang rumput.. iman lah orang pertama yang pijak rumput.. hahaha.. thanks to mama sayang.. turut menyokong hobi papa nie.. lagipun dialah yang dok komplen laman tuh kosong sangat tanpa rumput.. so harap2 semua bahagia n enjoy.. hehehe..




4 comments:

duta said...

+ rumah baru +
welcome back pok shid. anyway, bagus2 menanam itu satu hobi yg sihat! pupuk nilai mencintai dan kasih sayang... (aku pernah dgr statement tu dalam tv). btw, rumah hang lo ni tang mana ni? wah, pindah rumah besau lagi ni... kencang ek gaji?

+ ladder and rubbish +
yang belakang laman indah pokok2 itu... hang nak buat apa... simpan alik belakey rumoh laaa! huk2!

aina + iman pun dah besar! bagus jaga anak!

mazzuana said...

huih..pindah mana pulak ni?

a_shade said...

++duta++
tq.. memang hobi lama..
tang tangga n etc tu akan diuruskan kemudian.. masih dlam pembikinan..
sory lupa nak publish pasal pindah umah baru.. nanti next post kasi cerita..

++mazz+duta++
i pindah umah kat taman industri bolton, batu caves..

adie said...

kawe ada lada Bandung demo nok dok..
kalu nok kawe pos. hehehehe
Adie press