Tuesday, June 23, 2009

edible garden + aquaponic


first word!.. WOW!.. it such a great idea!!.. sebelum tu aku ada post kat facebook pasal untuk mencari idea my edible garden.. then en.norizan a.k.a 'adam miqdad' suggest berkenaan akuaponik!.. akuaponik? apa tue.. hidroponik tu tahu la.. then aku search la pasal tue.. wow! ikan segar dan sayur segar secara aquaponik.. how great.. then mulalah satu edisi pencarian

maklumat...terasa tak sabar2 nak mulakan.. sabar! sabar!.. mcam best je guna teknik nie.. just a simple system! flow sistem macam aquarium je.. nak buat

dalam bentuk small scale atau large scale.. untuk semua tempat. kat luar rumah bleh.. dalam rumah pun boleh.. doakan agar projek ini bakal menjadi kenyataan.. amin..

4 comments:

zul's said...

buat jangan tak buat.. project ni kalau jadi meamng mantap ni..

a_shade said...

tu la tuan.. skrg nie tgah study dulu.. nak buat x sempat lagi.. weekend nie nak balik kg lak.. weekend dpan ada family day lak.. ntah bila bleh start nie.. nampak gaya kena buat lepas balik keje la..

jiwakitamerdeka said...

yg 2 dah ada...isteri + anak2
dapat lagi 2 sekaligus...ikan + sayur2

merantau said...

tengok mat saleh buat memang cantik bro.. ini yang menjadi minat utk buat kolam aquaponik kat kampung.